Prijave poreza samo elektronski

Bez autora
Apr 24 2013

U Srbijije svega 2,7 odsto obveznika poreske prijave dostavilo - elektronski. Od polovine sledeće godine, međutim, to će biti jedini način. Pomeranja tog rok sigurno neće biti. Od 1. jula 2014. ova institucija više neće primati nijedan papir.U proceduri su izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a među novinama koje će doneti je i ukidanje preporučenog slanja poreskih rešenja. Ubuduće će stizati običnom poštom, a dospelim će se smatrati 15. dana od slanja.

Prijave poreza samo elektronskiU Srbiji je svega 2,7 odsto obveznika poreske prijave dostavilo - elektronski. Od polovine sledeće godine, međutim, to će biti jedini način.

Direktor Poreske uprave Ivan Simič poručio je privrednicima da pomeranja tog rok sigurno neće biti. Od 1. jula 2014. ova institucija više neće primati nijedan papir.

U proceduri su izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a među novinama koje će doneti je i ukidanje preporučenog slanja poreskih rešenja. Ubuduće će stizati običnom poštom, a dospelim će se smatrati 15. dana od slanja.

- Trenutno u Srbiji ne primaju sve filijale prijave poreza na dodatu vrednost - objasnio je Simič u sredu privrednicima okupljenim u Privrednoj komori Beograda.

- Meni je to neprihvatljivo. Ima ljudi koji putuju 101 kilometar da bi podneli PDV prijavu. Od 1. maja će neke od tih filijala početi da primaju prijave. U budućnosti, PDV prijavu ćete moći da podnesete bilo gde. n

Veća naplata

- Krajem prošle godine Vladi smo poslali zaključak kojim predlažemo da se smanje porezi i doprinosi na zarade - istakla je Nada Momirović, vlasnik modne kuće „Mona“.

- Njihovim smanjenjem došlo bi do većeg obuhvata, veće naplate, pa i smanjenja „sive“ ekonomije. Poreskom amnestijom smo kažnjeni svi mi koji redovno izmirujemo obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik